Vanderlande levert gerobotiseerde magazijnoplossing aan grootste foodretailer in Denemarken

Foto: vanderlande.com

Vanderlande heeft een contract getekend met Salling Group A / S, de grootste foodretailer in Denemarken en ook de eigenaar van Netto, om STOREPICK te leveren, een gerobotiseerde, end-to-end magazijnoplossing voor de foodretailmarkt. Het systeem is ontworpen om toekomstige groei te ondersteunen en zal tot 600 winkels in Denemarken van goederen voorzien.

Netto is het grootste winkelformaat in zijn soort in het land en vanwege de aanhoudende groei moest de supply chain verder worden geoptimaliseerd met verdere automatisering. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om de STOREPICK-oplossing (geautomatiseerde case picking) van Vanderlande te implementeren in zijn distributiecentrum (DC) in Køge. De installatie staat gepland in januari 2021.

Het systeem maakt gebruik van state-of-the-art en bewezen technologie, die gemakkelijk kan worden geïntegreerd met elke bestaande opstelling en kan worden uitgebreid dankzij het modulaire ontwerp. Het systeem, opgebouwd uit zogenaamde ‘functionele modules’, omvat robot- en handmatige depalletiseerstations, zes robotpalletisers en Vanderlande’s ADAPTO AS / RS. Binnen ADAPTO zullen 60 shuttles meer dan 30 niveaus bestrijken, waardoor snelle toegang tot ongeveer 43.000 opslaglocaties mogelijk is.

“Door de STOREPICK-oplossing van Vanderlande te gebruiken, willen we de ergonomische stromen in de Køge DC verbeteren”, zegt Brian Svaerke, hoofd logistiek en supply chain van Netto. “STOREPICK past perfect naast een hoogbouwsysteem van derden, een combinatie die we zien als de optimale totaaloplossing voor onze behoeften. Met zijn bewezen staat van dienst zal Vanderlande een geautomatiseerd palletiseerrobotsysteem van wereldklasse leveren dat nieuwe voordelen voor Netto zal opleveren.”

Vanderlande’s Managing Director Warehousing & Parcel James Cotton voegt toe: “We zijn verheugd om deze nieuwe samenwerking aan te gaan met Netto, die enorm zal profiteren van STOREPICK – een belangrijk onderdeel van onze volgende generatie schaalbare oplossingen. In de competitieve foodretailomgeving biedt STOREPICK Netto een gestroomlijnd logistiek proces, maximale flexibiliteit en de mogelijkheid om zich tot ver in de toekomst aan te passen aan hun veranderende zakelijke vereisten.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden