Van Aert kopman Jumbo-Visma in Strade Bianche

Foto: teamjumbovisma.nl

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma staat volgende week zaterdag met Wout van Aert als kopman aan de start van Strade Bianche. De eendagskoers over deels onverharde wegen in de regio Florence, met start en finish in Siena, is de eerste wedstrijd uit de UCI WorldTour na een onderbreking van bijna vijf maanden als gevolg van de coronacrisis.

De Belg is blij dat hij binnenkort weer rugnummers op mag spelden. “Sinds begin juni werk ik specifiek toe naar de herstart van het seizoen, dus van mij mag het wel beginnen. Op trainingskamp in Tignes hebben we de puntjes op de i gezet. Mijn doel is om gelijk goed te zijn en dit zo lang mogelijk vast te houden. Strade Bianche is een hele mooie koers om mee te beginnen. In het verleden heb ik goede wedstrijden gereden na een trainingsperiode, dus daar hoop ik nu ook op. Na twee podiumplaatsen mik ik natuurlijk weer op een topresultaat.”

Van Aert krijgt drie Nederlandse teamgenoten met zich mee: Antwan Tolhoek, Mike Teunissen en Bert-Jan Lindeman. De ploeg van Jumbo-Visma bestaat verder uit de de Belg Maarten Wynants, Paul Martens uit Duitsland en de Noor Amund Grøndahl Jansen. Sprinter Dylan Groenewegen hervat zijn seizoen op dezelfde dag in België, in de Heistse Pijl.

Team

Wout van Aert Antwan Tolhoek Mike Teunissen Bert-Jan Lindeman

Maarten Wyants Paul Martens Amund Jansen

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden