TeamNL geeft beachvolleybalclinic bij Volleybalvereniging Skunk in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Sinds 16 juni gaan voor het project TeamNL Beach Tour de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen. Maandagavond waren twee van hen, Stefan Boermans en Yorick de Groot, bij volleybalvereniging Skunk in Veghel. 

Na de warming-up kregen 28 jeugdleden van VV Skunk diverse oefeningen voorgeschoteld. In tweetallen werd er geserveerd, werden er passes gegeven en werd er natuurlijk gescoord. Stefan en Yorick gaven het goede voorbeeld en de jeugd volgde.

Na ruim een uur van ‘zware arbeid’ zat deze bijzondere training er weer op. Tijd voor een leuke groepsfoto.

De jeugdleden waren onder de indruk van deze topspelers en genoten volop.

Wat is de TeamNL Beach Tour? 

“Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff”, legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.” 

Onlangs startte de Nevobo al het project SchoolVolley+, waarin volleybal- en beachvolleybalinternationals basisscholen bezoeken om clinics te geven en zo jeugd te stimuleren om vitaal bezig te blijven. Alleen al in juni worden op tientallen basisscholen in heel Nederland clinics georganiseerd in het kader van SchoolVolley+. TeamNL Beach Tour richt zich volledig op de volleybalverenigingen van Nederland. Een vereniging kan een clinic aanvragen, en dit kan zelfs gecombineerd worden met een echte training van Beachvolleybal Team Nederland op locatie bij de club. Op die manier krijgen jonge talenten niet alleen tips & tricks van de professionals, maar ook een inkijkje bij een echte topsporttraining. 

Met SchoolVolley+ en de TeamNL Beach Tour concretiseert de Nevobo de recente oproep van Joop Alberda, Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en Erik Scherder om Nederlanders te inspireren meer te bewegen en sporten.

 

 

 

Reacties