Tegenslag voor nieuwe rondvaartboot ‘De Waterengel’

Foto: Nancy van Heeswijk

De corona uitbraak treft ook de voortgang van de renovatie van salonboot ‘De Waterengel’. Een project van Nancy van Heeswijk, bedoeld om mensen met dementie en mensen met een meervoudige beperking, een onvergetelijke dag te bezorgen op het water. De tewaterlating van de boot stond gepland medio september, maar is uitgesteld naar december van dit jaar. Wij spraken Nancy afgelopen weekend en fietsten met haar een stukje langs de Zuid-Willemsvaart, het kanaal waar zij straks ook met ‘De Waterengel’ gaat varen.

De oorzaak van de vertraging van het project was in eerste instantie het benodigde geld. Fondsen die eerder toezeggingen gedaan hadden, haakten door de coronacrisis af. Een domper voor Nancy en haar team maar daar werd snel overheen gestapt.

Vlotactie

In amper een paar weken tijd werd middels een aantal sponsoren een ‘vlotactie’ op touw gezet. In de eerste twee weken van juni voer Nancy met haar vlot langs 14 gemeenten, daar waar straks ook ‘De Waterengel’ gaat varen. In die dagen kwam zij niet van het vlot af maar ontving zij verschillende gasten aan boord en ‘hengelde’ op die manier geld binnen wat nog ontbrak voor de afbouw van de boot.

Bij de Heeswijkse brug met Christel de Laat
Wethouder van de gemeente Meierijstad, Jan Goijaarts, aan boord van het vlot
De Waterengel 04
4 en 5 juni j.l. lag Nancy met haar vlot aangemeerd aan de Noordkade in Veghel. Misschien wel één van de toekomstige aanlegplaatsen van ‘De Waterengel’.

 

Klik op onderstaande link voor het verslag van haar aankomst in Veghel tijdens haar vlotactie.

https://meierijstad.nieuws.nl/2020/06/05/mooie-acties-en-leuke-gesprekken-op-een-vlot-in-meierijstad/

‘De Fiets’

In deze aflevering van ‘De Fiets’ ging Nancy met ons mee op pad en zij vertelt over haar project.

(Werk)-hal gezocht

Nu de deadline van september niet gehaald wordt komt Nancy voor het volgende dilemma te staan. De hal waar de boot nu opgeknapt wordt en die zij tot september gratis tot haar beschikking heeft, is na die tijd verhuurd aan anderen. Nancy en haar team zijn nu op zoek naar een andere geschikte locatie om de afbouw van haar project te realiseren.

Er is nu een budget voor 3 maanden huur, de vervoerskosten van de boot naar een nieuwe locatie zijn niet begroot. Deze gelden worden liever niet hieraan uitgegeven maar aan de daadwerkelijke tochten.

Mocht iemand over een hal van 18 bij 10 meter met roldeur/hoogte van ruim 4 meter beschikken die op dit moment niet gebruikt wordt, en dit project wil steunen, kan telefonisch (06-57563548) contact opnemen met Nancy van Heeswijk of per mail ([email protected])

Gemeente Meierijstad enthousiast

De gemeente Meierijstad is zeer te spreken over de plannen die Nancy heeft en wil, als het project gaat slagen, een speciale toegang maken naar de aanlegsteiger in de Veghelse haven. Dan kunnen rolstoelgebruikers die meegaan met een tocht veilig aan boord van ‘De Waterengel’.

Info

Meer info met betrekking tot het project van Nancy kunt u vinden op www.dewaterengel.nl of volg haar via Facebook  www.facebook.com/dewaterengel

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen