112

Brandweer Veghel doet verwoede pogingen om dwergpapegaai te vangen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zondagmiddag 23 augustus om 17.10 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een dier op hoogte in de Kalverstraat in Veghel. Ter plaatse bleek een dwergpapegaai ontsnapt te zijn uit een woning in de omgeving. Het beestje had zich verschanst in een boom in de patio.

Gewapend met een ladder trachtte de brandweer het dier te bereiken.De papegaai zat echter op één van de buitenste takken die de brandweer niet kon bereiken. Een buurtbewoner overhandigde de brandweer een schepnet maar ook daarmee kon men het dier niet vangen. Na enige tijd vloog het beestje naar een dakkapel bij de buren van de eigenaresse van de papegaai. Ook vanaf dat punt liet het dier zich niet vangen. Toen de brandweer met het schepnet probeerde om de vogel te vangen, vloog het voor de tweede keer weg.

Na enig zoeken vond men het beestje op het dak van een pand aan de Hoofdstraat. De brandweer heeft daar nog een laatste poging gedaan om het beestje te vangen. Met behulp van de hoogwerker werden twee brandweerlieden, met een net naar boven gestuurd maar ook daarmee wist men het dier niet te vangen. Geen drie keer scheepsrecht dus.

Na bijna 1,5 uur staakte men de pogingen en keerde men terug naar de kazerne.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden