Kinderen bewegen van nature graag en veel en dit is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Maar hoe stimuleer je dit? Wat kan je als ouder/verzorger doen?

Foto: Kinderopvang 't Kroontje

In samenwerking met Kenniscentrum Sport en Bewegen, Kinderfysio Veghel en Gonny van Zutven organiseert Kinderopvang ’t Kroontje de workshop ‘Kinderen in beweging’. ‘Je hoeft geen sportcoach of fysio te zijn om je kind te stimuleren om te bewegen,’ zegt Anoek van der Velden Buurtsportcoach Kinderopvang ’t Kroontje.

Tijdens de gratis workshop kun je samen met je kind meedoen aan babyyoga of met de beweegactiviteiten. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan sportcoaches en de kinderfysio en kan je sparren met andere (groot)ouders/verzorgers.

Aan de hand van beweegkaarten en praatplaten gaat men in gesprek over bewegen. Je krijgt een beweegtas mee naar huis. Hier zit spelmateriaal in dat aanzet tot bewegen en een boekje met tips om dagelijks met bewegen aan de slag te gaan. Het zijn activiteiten die je makkelijk thuis of in de buurt kunt doen, voor binnen en buiten.

‘Voor deze doelgroep is het extra belangrijk om de motorische ontwikkeling te stimuleren. Naast het opdoen van motorische vaardigheden ontwikkelt een kind ook andere vaardigheden door te bewegen en sporten. Denk hierbij aan een betere concentratie, leren omgaan met winst en verlies, samenwerken met anderen en doorzetten. Tot slot heeft voldoende bewegen bij kinderen een positieve invloed op het emotionele welzijn. Als kinderen op jonge leeftijd met plezier bewegen zal dit ook op latere leeftijd zo doorzetten.’

Kom je mee bewegen?

  • Vrijdagochtend 18 september a.s.
  • Tijd: 10:00u- 12:00 uur
  • Locatie: Sporthal de Bunders

Inschrijven: via [email protected] of door gebruik te maken van dit inschrijfformulier.

Programma

De ochtend start met een korte inleiding van buurtsportcoach Anoek van der Velden, waarna je samen aan de slag gaat met bewegen met je kind.
Ook leer je de inhoud van de beweegtas te gebruiken waardoor je met inspiratie huiswaarts gaat.

Voor wie? Ouders, grootouders en verzorgers die zorgen voor een baby, dreumes of peuter.

Het doel: is om jullie te inspireren, stimuleren, motiveren en in staat te stellen om actief aan de slag te gaan met bewegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen