Op 1 oktober a.s. opent Eethuis Tante Loes haar deuren in Veghel

Op 1 oktober a.s. opent Louisa in dit pand in Veghel , Eethuis Tante Loes. 
Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vierentwintig jaar lang was eethuis De Meulen een begrip in Veghel. Afgelopen april besloten Tiny van Son en Martin Versteegen uit Schaijk, mede door de corona uitbraak, de deuren te sluiten. Op 1 oktober a.s. opent Louisa op die plek, Eethuis Tante Loes. 

Eethuis Tante Loes serveert modern Surinaams-Javaans eten met veel authentieke gerechten, maar aangepast aan de huidige tijd. Ze gebruiken minder vet, olie en zout en liever een oven dan de frituur. Het resultaat is gezondere gerechten met huisgemaakte kruidenpasta’s en de onmiskenbare smaak van Suriname.

De geschiedenis van Eethuis Tante Loes begint in Suriname waar de oma van Louise (Loes) op straat  haar eten verkocht. Deze recepten waren de basis voor de start van de Barabus (www.barabus.nl), een foodtruck, waarmee Tante Loes naar veel festivals, lunches en cateringopdrachten ging. Dit was meteen zo’n succes dat er snel uitbreiding kwam. Inmiddels zijn er meerdere foodtrucks, waarmee ze nog steeds graag op pad gaan.

Toen de Coronacrisis uitbrak, bleef Tante Loes niet bij de pakken neerzitten en begon haar eten te bezorgen. Steeds meer mensen leerden de veelzijdigheid van de Surinaamse keuken kennen en inmiddels hebben ze een mooie vaste klantenkring opgebouwd. Ook mogen ze weer met hun foodtrucks naar cateringopdrachten.

Maar Tante Loes kan niet stilzitten en vandaar de volgende stap: “Eethuis Tante Loes”.

Lunch, diner en take away

Van woensdag tot en met zondag kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie, thee of wat anders drinken met iets lekkers erbij. Van 11.30 tot 13.30 uur is het lunchtime. Op hun lunchkaart prijken zowel traditionele broodjes en salades als een mix van verschillende keukens zoals de Java burger of traditionele gerechten zoals roti of bara . ‘s Avonds kunt u bij Tante Loes lekker dineren, waarbij men probeert een stukje gezelligheid en vrolijkheid,, wat eten volgens hen moet zijn, over te brengen. Het is ook mogelijk om eten bij Tante Loes af te halen. Op de website kun je makkelijk voorruit bestellen en kiezen of je het wil afhalen of laten bezorgen.

Bestellen kan de hele dag, afhalen en bezorgen kan tussen 16.30 en 20.00 uur.

Eten doe je het liefst met elkaar, vrienden en familie; er is ruimte voor iedereen en alle leeftijden.

Tante Loes

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden