Spectaculaire opening van het scoutingseizoen Veghel

Foto: Scouting Veghel

Afgelopen zaterdag werd het startsein gegeven voor het nieuwe seizoen bij Scouting Veghel. Na het openingswoordje van de voorzitter waren er diverse spellen voor de scouts in de Aa-broeken en kon er volop gespeeld worden op de stormbaan bij de blokhut. Dit alles onder het genot van een suikerspin, ranja en tot slot een ijsje.

Traditioneel mochten alle scouts die te oud waren geworden voor hun leeftijdsgroep ‘overvliegen’ naar hun nieuwe groep. Alle overvliegers werden door hun oude groep uitgezwaaid en na het volbrengen van de spannende stormbaan, onder luid applaus, verwelkomd door de nieuwe groep.

Scouting Veghel

Scouting Veghel bestaat uit verschillende leeftijdsgroepen zoals Bevers (5 – 7 jaar), welpen (7 – 11 jaar), Scouts/Verkenners (11 – 15 jaar) en Explorers (15 – 17 jaar). Nagenoeg alle dagen van de week zijn ze bij hun eigen blokhut aan Dorshout 29 te vinden. Het gevarieerde en uitdagende scoutingspel neemt toe aan populariteit, steeds meer kinderen weten Scouting te vinden waardoor enkele groepen op dit moment geen nieuwe leden kunnen plaatsen. Bij de meeste zijn nog wel plekken beschikbaar. Bij de jongste groep, de Bevers (jongens en meisjes), en bij de Verkenners (jongens) is er nog plaats voor enkele nieuwe leden.

Het doel van Scouting Veghel

Gestalte geven aan het Scoutingspel op grondslag van de ideeën van Lord Robert Baden-Powell en beoogt daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan jongens en meisjes, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid.

Iets voor jou?

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een keer mee te draaien.
Meer informatie is te vinden op:

www.scoutingveghel.nl of de facebookpagina van Scouting Veghel.

Scouting Veghel

Scouting Veghel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen