Gemeente Meierijstad herdenkt slachtoffers tijdens viering bevrijding nu 76 jaar geleden

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Op 17 september 1944 startte Operatie Market Garden om Nederland te bevrijden van het naziregime. Om deze gebeurtenissen te herdenken en de vrijheid te vieren vond zondagochtend bij het Airbornemonument in Veghel een herdenking plaats.

Voorafgaand aan de herdenking vond er om 10.00 uur  een Gildemis plaats in de Sint Lambertuskerk. Na deze mis bracht het Sint Barbara Gilde een vendelhulde. Daarna volgde een stille tocht naar het Airborne monument.

Bij het monument hield burgemeester Kees van Rooij een toespraak en werden er kransen gelegd. Leerlingen van de Bernadetteschool assisteerden bij het leggen van deze kransen. Muzikaal werd de herdenking opgeluisterd door leden van harmonie Frisselstein. De Last Post werd gespeeld door Stef van Uden.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden