Drama voor Jumbo-Visma wielerploeg in Tour de France

Een verslagen kopman van Jumbo-Visma komt over de finish in voorlaatste etappe
Foto: screenshot NOS

Het leek zo mooi. Drie weken de ‘baas’ zijn in de Tour de France. Tot de voorlaatste etappe, de individuele tijdrit van ruim 36 kilometer. Dat is het verhaal van de Nederlandse wielerformatie Jumbo-Visma.

Bijna 3 weken lang was Jumbo-Visma heer en meester in de Tour de France. Met een voorsprong van 57 seconden ging Primoz Roglic het man tegen man gevecht met de nummer twee in het klassement, Tadej Pogacar, aan. Het leek een onmogelijke opdracht voor de tweede man in het algemeen klassement, voorafgaand aan deze etappe.

Vanaf het begin van de klimtijdrit naar La Plance des Belles Filles liep Pogacar echter snel in op de gele truidrager. Bij de eerste tijdmeting, na veertien kilometer, was Pogacar al dertien seconden ingelopen op zijn landgenoot. Bij het tweede tussenpunt aan de voet van de klim was de 21-jarige renner van UAE-Emirates 36 seconden sneller dan Roglic.

Fietswissel

Beide renners wisselden, bij het begin van de laatste klim van 6 kilometer, hun tijdritfiets voor een ‘gewone’ fiets. Tijdens de klim reed Pogacar zijn landgenoot Roglic virtueel uit de gele trui, Bij de finish van de etappe bleek de kopman van Jumbo-Visma 1 minuut en 56 seconden langzamer te zijn dan Pgoacar.

Naast de gele trui pakte Pogacar ook de ritzege. Hij was maar liefst 1.21 sneller dan Tom Dumoulin, die tweede werd in deze voorlaatste etappe.

Algemeen klassement

Er van uitgaande dat er geen gekke dingen gebeuren in de laatste etappe van deze editie van de Tour de France naar de Champs-Élysées in Parijs, zal de top 10 van het algemeen klassement er morgen als volgt uitzien.

Top10 Tour de France
nos.nl

Logo-team-Jumbo-Visma

Reacties