Winnaars Sportawards Meierijstad bekend

Foto:

Dat veel inwoners uit Meierijstad sportief zijn aangelegd bleek zondagavond 20 september tijdens de uitreiking van de Sportawards. En dat die sportiviteit ook nog prijzen en records oplevert is iets om trots op te zijn. Om die bijzondere prestaties niet ongemerkt voorbij te laten gaan organiseert Sportraad Meierijstad in samenwerking met de gemeente jaarlijks een sportgala.

De uitreiking stond eigenlijk gepland op zondag 29 maart j.l. maar door de corona uitbraak was het op dat moment niet mogelijk om dit evenement te laten plaatsvinden.

Inwoners van Meierijstad kregen de mogelijkheid om sporters te nomineren voor deze prijs. Een onafhankelijke jury bepaalde per categorie de winnaar.

Jeugd

Sporter van het Jaar

 • Sven Pennings | BMX | FCC Wheels | Sven is Nederlands kampioen BMX boys 10, en daarna 6de bij de wereldkampioenschappen. En bovendien is hij Zuid-Nederlands kampioen geworden. Kortom hij heeft
  hard gewerkt om deze doelen te halen.

Sportploeg van het Jaar

 • Jongens Aspiranten | Honkbal | Starlights | Een team met jongens en meisjes (van 13-15 jaar), uitzonderlijk omdat honkbal in principe alleen voor jongens is. Na een stroef begin kon toch de kampioenvlag gehesen worden. Het team vormde een echte familie met ouders en de beide trainers/coaches. Voor allen was het onvergetelijk!

Jeugd Sporter met Beperking

 • Nena van Zutphen | Hockey | Geel-Zwart | Keepster van G-team, die er altijd voor gaat, zin of geen zin, toch staat ze haar mannetje als keepster, sportief, vrolijk en met power ……… en met veel gezelligheid!

Jeugd Talent

 • Bram van Heesch | Motorcross | Bram is Nederlands en Zuid-Nederlands Kampioen Motorcross DMX 65 CC grote wielen. Bram wist alle 13 DMX Motorcross wedstrijden 2019 op┬áhet podium te komen, waarvan 7 maal op de 1e plek! Daarna won hij ook nog de Landelijke DMX motorcross finale in de klasse 65cc.

Jeugd Vrijwilliger

 • Shakira de Groot | Handboogschieten | Landmans Unie | Shakira helpt de jeugdtrainer met de jeugdtrainingen. Ze begeleidt de opkomende jeugd en zorgt ervoor dat de schiethal helemaal schoon is na afloop van de training. Ze is zelf ook erg fanatiek en heeft een tijdje mee mogen trainen bij de Rayon selectie. Hierin zitten de 12 beste schutters van Brabant.

Publieksprijs Jeugd

 • Nena van Zutphen | Hockey | Geel-Zwart

Sport_Awards_Meierijstad-675x500Sportraad Meierijstad

Volwassenen

Sporter van het Jaar

 • Marleen Buitenhuis | Schermen | Porthos | Marleen heeft voor alle Nederlandse titels sabelschermen goud behaald. Dit jaar richt zij zich op Boedapest en Madrid. Haar ambitie is deelname aan de Olympische Spelen 2024.

Sportploeg van het Jaar

 • Rooi team 1 | Korfbal | Rooi | Op het veld is dit team gepromoveerd naar de topklasse, en nu staan ze in de zaal bovenaan in de hoofdklasse zaal dameskorfbal.

Sporter met Beperking

 • Jimmy Vorstenbosch | Voetbal | VV Boskant | Jimmy is 19 jaar en heeft 3 niertransplantaties ondergaan. Met 9 anderen heeft hij het NL transplantatie voetbalteam opgezet, dat zilver heeft gewonnen bij de World Transplant Games in Newcastle. Daarna heeft Jimmy in het ziekbed gelegen, nu gaat het weer beter.

Vrijwilliger

 • Henk Kanters | Tennis | De Krekel | Henk Kanters | Tennis | De Krekel | Henk was jaren PR functionaris van het tennispark en de Veghelse Tennis Kampioenschappen. Hij is ruim 25 jaar voorzitter van de commissie die de recreatie toernooien organiseert en weet iedere keer sponsoren te vinden. Al vanaf de oprichting is hij een zeer verdienstelijk, kritisch maar altijd betrokken lid.

Publieksprijs Volwassenen

 • Jimmy Vorstenbosch | Voetbal | VV Boskant

Namens meierijstad.nieuws.nl feliciteren wij alle winnaars!

 

Kampioenen kern Schijndel
Kampioenen kern Schijndel
Kampioenen kern Sint-Oedenrode
Kampioenen kern Sint-Oedenrode
Kampioenen kern Veghel
Kampioenen kern Veghel

Reacties