CHV Academy en Design Academy Eindhoven starten nieuw ontwikkeltraject voor jongeren

Foto: CHV Academy

Jongeren de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen in design, de beeldende kunsten en ambachten en hen in contact brengen met kunst- en designprofessionals. Dat zijn doelstellingen van het nieuw op te zetten ontwikkeltraject Design, Beeldend en Ambacht op de Noordkade in Veghel door Design Academy Eindhoven en CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad.

Het nieuwe programma Talentenklas Design, Beeldend en Ambacht in samenwerking met Design Academy Eindhoven (DAE) is een 3-jarig ontwikkeltraject. Jongeren van 14 t/m 17 jaar komen twaalf dagdelen in een schooljaar naar de Noordkade in Veghel/Meierijstad. Hier volgen zij, onder begeleiding van de professionals van DAE en CHV Academy, lessen en masterclasses in de vakken design, beeldende kunsten en ambachten. CHV Academy beschikt op de Noordkade over goed uitgeruste werkplaatsen en ateliers, zoals een ambachtelijke siersmederij, een edelsmederij, fotostudio met doka en een keramiekwerkplaats met unieke zoutoven. Het nieuwe traject start in januari 2021 met een pilot van een half studiejaar. Deelname aan de pilot wordt kosteloos aangeboden.

Ondertekening convenant

Design Academy Eindhoven en CHV Academy hebben deze mooie samenwerking vastgelegd in een convenant. De feestelijke ondertekening van dit convenant vond plaats op dinsdag 22 september 2020 jl. op de Noordkade in Veghel. Bij de ondertekening was tevens designer en alumnus van Design Academy Eindhoven Kiki van Eijk aanwezig. Zij heeft zich als Ambassadeur Design en Beeldend verbonden aan de CHV Academy, Circle of Talent.

CHV Academy

 

 

Reacties