Rotary Meierijstad ruimt op

Foto: Rotary Meierijstad

De grootste wereldwijde opruimactie – World Cleanup Day – vond op 19 september plaats. Wereldwijd gingen in 180 landen meer dan 21 miljoen vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen en wetenschappelijk onderzoek te doen. In Nederland waren er 2517 verschillende acties, waaronder die van Rotary Meierijstad. De Rotary ging op 2 locaties in Veghel aan de slag bij het Geerbos en in de Boekt.

Voorzitter Simone Gielen- Wijffels vertelt waarom; “Rotary is een service club . Dat betekent dat we ons inzetten voor goede doelen,  wereldwijd, maar ook in onze eigen omgeving. Deze actie sluit naadloos aan bij onze andere initiatieven. Wethouder Harry van Rooijen, die tijdens de opruimactie zijn steun liet blijken, vult aan: “Rotary Meierijstad is natuurlijk bekend van onder andere de coördinatie van de ijsbaan op de markt in Veghel. Prachtig dat ze ook deze opruimactie hebben opgepakt om samen met anderen in Meierijstad het verschil te maken.”

Naast het opruimen van zwerfafval worden ook alle opgeraapte artikelen gescand en in kaart gebracht. Deze data worden  gebruikt om oplossingen te vinden en consumentengedrag te veranderen. In Nederland waren er 39.324 deelnemers. Op de ranglijst van gevonden soorten afval staat met stip op nummer een de sigarettenpeuk. Van de merken zijn de blikjes van Red Bull koploper, gevolgd door Marlboro, Heineken en McDonalds. Simone Gielen- Wijffels vult aan: “Trots dat we een bijdrage hebben kunnen leveren – ook leuk dat we drie generaties aan de slag hadden. We kijken uit naar volgende acties die we ondernemen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen