Ina Adema warm onthaald in Brabant als Commissaris van de Koning

Foto:

Tijdens een ietwat sobere bijeenkomst, in verband met de coronamaatregelen, werd vrijdagmiddag mevrouw Ina Adema geïnstalleerd als nieuwe Commissaris van de Koning van de provincie Noord Brabant. De provincie die, zoals ze zelf zei, een speciaal plekje in haar hart heeft.

Naast de Statenleden waren vanzelfsprekend haar partner Caroline, haar moeder en zus, enkele vrienden en oud-commissaris Wim van de Donk aanwezig bij deze installatie.

Gedeputeerde Christophe van der Maat feliciteerde Adema met haar toptransfer naar Brabant. Hij noemde haar de juiste vrouw op de juiste plek en zei dat het Adema decennium voor de deur stond, er gaat er dus al vanuit dat zij de komende 10 jaar onze commissaris is. Iedereen binnen het bestuur van Brabant ziet uit naar de samenwerking met Adema, aldus Van der Maat.

“Ik ben van Brabant gaan houden, ik ben van Veghel gaan houden. ik heb vur altijd een plekske in mijn hartje vur de durpen langs de k’naal. Dat waren de laatste woorden die ik sprak bij mijn afscheid, 4 jaar geleden, als burgemeester van Veghel. En vandaag sta ik hier, bij u, terug in Brabant. Een nieuwe rol met andere verantwoordelijkheden”, aldus Adema.

In haar speech sprak zij haar waardering uit naar Wim van de Donk, als commissaris, als klankbord, als inspirator, Haar ontmoetingen met Van de Donk, ook na haar burgemeesterschap in Veghel, had zij altijd als plezierig en warm ervaren. Zij bedankte de Koning voor haar benoeming, de minister van Binnenlandse Zaken, en de vertrouwenscommissie voor de voordracht. Verder bedankte ze haar moeder en zus voor het feit dat zij altijd bij belangrijke momenten van haar, aanwezig waren en haar gesteund hebben in alles. Ook haar partner Caroline bedankte ze, voor de steun die zij, ook toen ze naar Lelystad vertrok en de terugkeer naar Brabant, kreeg.

Er staan haar veel uitdagingen te wachten én kansen. “Ik ga me onderdompelen in Brabant. De provincie nog beter leren kennen. Laat mij zien wat jullie vinden dat ik moet zien, in Brabant”, sprak ze tot de Statenleden. “Dames en heren, tot slot. Ik ben heel erg gelukkig met het feit dat ik uw Commissaris mag zijn”. Met die woorden sloot zij af.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden