Bijzondere hijsklus bij de grootste chocoladefabriek ter wereld, Mars Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zaterdagochtend in alle vroegte begon men bij de grootste chocoladefabriek ter wereld, Mars in Veghel, met de voorbereidingen van een zeer speciale hijsklus. 

Twintig opleggers met materiaal, nodig om 3 hijskranen te bouwen, stonden klaar op het terrein van Mars aan de Taylorweg in Veghel. Een gigantische operatie, maar niet voor de firma Boekestijn uit Rotterdam. Twee van de kranen, beide 750 ton, van Boekestijn en één kraan van Haegens uit Elsendorp waren nodig om drie leidingbruggen op het koelhuis van de Veghelse chocoladefabriek  te plaatsen.

Staalbouw Hendriks

De leidingbruggen zijn gefabriceerd door Staalbouw Hendriks uit Veghel. De grootste leidingbrug is 46 meter lang en weegt 35.000 kilo. Om de afstand te overbruggen van de opleggers naar het dak van het koelhuis, waren deze drie kranen absoluut noodzakelijk.

Het spektakelstuk werd gadegeslagen door diverse belangstellenden.

03-10-2020 Mars 04

03-10-2020 Mars 02

03-10-2020 Mars 03

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden