Skunk Heren 1 pakt twee punten tegen BPA VTC Woerden

Foto: Skunk

Skunk Heren 1 ging in Woerden op zoek naar de eerste winst van het seizoen tegen BPA  VTC. Beide teams hebben na twee wedstrijden evenveel punten.

In de eerste wedstrijd zonder publiek vanwege corona begon de eerste set in het voordeel van de thuisclub. Zij konden hun scorende diagonaal veelvuldig vinden terwijl Skunk passend onder druk stond waardoor er veel oplosballen gespeeld moesten worden. BPA VTC Woerden pakte de eerste set terecht met 25-19, maar Skunk kon nog niet laten zien wat het in huis had.

In de tweede set verbeterde het spel aan de kant van Skunk, en werd door wissels een stabielere pass gebracht. Dit kon echter niet voorkomen dat ook de tweede set naar de thuisploeg ging.

In de derde set liet Skunk zien wat het in huis heeft, waarbij Finn van Lierop erg sterk inviel met een sterke service en stabiele pass. De diverse wisselmogelijkheden gaven Skunk nieuwe energie waardoor er minder fouten werden gemaakt, een betere pass kon worden verzorgd en ook mooie ballen werden gescoord. Nadat Skunk deze derde set had gepakt, werd de flow doorgezet in de vierde set. Na een flinke voorsprong voor de Veghelse heren volgde er echter een dip waar BPA VTC Woerden goed gebruik van maakt. Zij konden niet voorkomen dat de vierde set naar Skunk ging, maar kwamen wel weer beter in hun spel.

Dit liet BPA VTC Woerden zien door in de vijfde een voorsprong te pakken en deze niet meer weg te geven waardoor de wedstrijd met 3-2 naar de thuisploeg ging en Skunk na drie wedstrijden nog op zoek is naar de eerste winst.

Setstanden

25-19, 25-23, 19-25, 22-25, 15-10

Volgende week zaterdag speelt Skunk een thuiswedstrijd in Veghel tegen VC WIK Groot-Ammers.

Reacties