Skunk Dames 1 keert wedstrijd en pakt 4 punten

Foto: VV Skunk

Deze week mochten de Veghelse dames het in eigen huis opnemen tegen Polaris uit Helmond. Op papier zou het een gelijke strijd worden en dat werd ook snel duidelijk in het veld.

De eerste set ging het spel gelijk op. Over en weer werden wat service fouten gemaakt en tot het einde was het onduidelijk wie de set ging pakken. Dat werd uiteindelijk Polaris, dat won met 25-23.

In de tweede set ging het spel wederom zeer gelijk op en geen van de teams wist uit te lopen op een kleine voorsprong. Het spel zag er wel beter uit dan de eerste set en van beide kanten werd er meer gescoord in plaats van dat er fouten gemaakt werden. Dit was voor Skunk een reden om meer het eigen spel te kunnen spelen en meer variatie was dan ook te zien. Deze set ging dan ook naar Skunk, met 28-26.

Hoewel ook in de 3e set het constant gelijk op ging lukte het richting de 20 Skunk wel om ietsje uit te lopen. Spelverdeler Loes was inmiddels ook aangesloten waardoor het 4-2 systeem ingezet kon worden en dit loonde ook. De service werd hier ook beter waardoor Skunk de set naar zich toe trok met 25-22.

Ook in de 4e set leken de teams weer aan elkaar gewaagd, maar ondanks weinig punten verschil was te merken aan Skunk dat zij niet plan plan waren dit weg te geven. Met een aantal tactische prikballen en ballen via het blok liep Skunk wat uit en pakten zij de winst met 25-22. Eindstand 3-1!

Volgende week spelen de Veghelse dames uit tegen Saturnus/Hendriks Coppelmans dames 2 uit Udenhout.

Reacties