Drie rensters van Wielervereniging Schijndel maken overstap naar Team Parkhotel Valkenburg

Foto: Wielervereniging Schijndel

Maar liefst drie rensters uit het vrouwen U23 team van WV Schijndel zullen in 2021 de overstap maken naar Team Parkhotel Valkenburg. Lieke Nooijen, Femke Gerritse en Julia van Bokhoven zullen de komende twee jaar uitkomen voor de wit, roze, groene brigade. 

Team Parkhotel Valkenburg is een continental team met een zeer aantrekkelijk internationaal wedstrijdprogramma. Lorena Wiebes behaalde in dit team in 2019 nog de nationale titel en dit jaar timmert Demi Vollering succesvol aan de weg. Het team, wat dit jaar een samenwerking aan ging met het U23 vrouwen team van WV Schijndel Stanza Die Making, herbergt al twee leden van WV Schijndel, de gezusters Karlijn en Sylvie Swinkels. Zowel Nooijen, Gerritse en Van Bokhoven lieten de afgelopen jaren vanaf de junior-vrouwen tot aan de eerstejaars belofte vrouwen de nodige progressie zien. Nooijen werd in 2019 3de op het WK op de weg bij de junior-vrouwen terwijl Gerritse dat jaar Nederlands Kampioene werd. Dit drietal krijgt nu de kans om bij Team Parkhotel Valkenburg zich verder te ontwikkelen.

Voor Wielervereniging Schijndel is dit wederom het bewijs dat men enkele jaren geleden met het investeren in het vrouwenwielrennen een goede keuze gemaakt heeft. Het opleidingstraject heeft in deze nadrukkelijk zijn vruchten afgeworpen.

Reacties