Raad van State verklaart bezwaren tegen uitbreiding Foodpark Veghel ongegrond

Foto: Foodpark

Op 28 maart 2019 heeft de raad van de gemeente Meierijstad het bestemmingsplan “Foodpark Veghel, uitbreiding” vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van een uitbreiding van bedrijventerrein “Foodpark Veghel”, door de raad aangeduid als “fase 2”, met 8 ha. Bedrijven en bewoners van de Rembrandtlaan in Veghel hadden beroep ingesteld tegen deze uitbreiding. Vandaag verklaarde de Raad van State deze bezwaren ongegrond.

BAS Trucks was van mening dat het besluit van 28 maart 2019 onzorgvuldig tot stand is gekomen. Zij voerde aan dat er sprake was van gelegenheidsplanologie omdat voor de uitbreiding wel een deugdelijke ontsluiting wordt gerealiseerd, terwijl voor haar bedrijf nog steeds geen ontsluiting op de Corridor is gerealiseerd. Het bedrijf verwacht een grote verkeerschaos, gelet op alle bestaande en komende verkeersbewegingen.

Volgens de Raad van State valt de te verwachtte verkeerchaos nogal mee. De door de gemeente aangeleverd verkeersonderzoeken en -modellen geven een betrouwbaar beeld van de ontwikkeling van de verkeersstromen na de uitbreiding van het Foodpark.

Bewoners niet gehoord

Bewoners van de Rembrandtlaan in Veghel vrezen dat de uitbreiding van het bedrijventerrein zorgt voor een verdere toename van (vracht)verkeer in de directe nabijheid van hun woning. De raad heeft zich op het standpunt gesteld dat bewoners van de Rembrandtlaan geen belanghebbenden zijn bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, omdat zij op een afstand van 2,5 km tot aan het plangebied wonen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden