Saskia Veldhuis uit Mariaheide wil velen voorzien van een kaartje middels FeestjeOpDeDeurmat

Foto: Saskia Veldhuis | FeestjeOpDeDeurmat

Hoe steek je mensen in deze coronatijd een hart onder de riem? Hoe breng je weer wat ‘kleur’ bij mensen in een verzorgingstehuis die geen bezoek mogen ontvangen? Hoe breng je weer een glimlach op het gezicht bij mensen die verdriet hebben? Hoe geef je kanjers de aandacht die ze nodig hebben of verdienen?

Vragen die speelden bij Saskia Veldhuis – Eichelsheim uit Mariaheide. Reden voor haar om @feestjedeurmat in het leven te roepen. Via dit twitteraccount vraagt zij volgers, om mensen in deze moeilijke tijd een beetje steun te bieden en/of op te fleuren, door een kaartje te sturen.

FeestjeOpJeDeurmat 00 FeestjeOpJeDeurmat 01

“De spontane reacties van iedereen zijn niet in woorden uit te drukken”, aldus Saskia. “Steeds meer mensen vragen na het plaatsen van een oproep, bij mij het adres van die persoon op en sturen hem of haar dan een bemoedigend woordje middels een ‘simpel’ kaartje. Hoe mooi is dat? Het is een enorme kluif naast mijn werk en gezin, maar wat is het een boel positieve energie!”

Hieronder enkele oproepen en reacties van de afgelopen tijd.

FeestjeOpJeDeurmat 04 FeestjeOpJeDeurmat 05

Per oproepje worden er zo’n 150 poststukken geschreven en verstuurd.

Saskia krijgt aanmeldingen voor kaartjes, brieven en post uit alle hoeken van Nederland. Voor zieke kindjes van drie jaar oud tot eenzame ouderen op een verpleegafdeling in quarantaine. Van een mama die haar in een eetkliniek opgenomen dochter wil opgeven tot een zus die haar depressieve broer een hart onder de riem gunt. FeestjeOpDeDeurmat stopt ook tijd in andere initiatieven. Zo heeft Saskia geld ingezameld voor het maken van een aquarel van Brum. De kat van de oude mevr. Bouman die zij na veertien jaar in het asiel moest achterlaten van het bejaardentehuis.

Sinterklaasactie

Naast al dit alles is Saskia bezig met nog een actie; SinterklaasOpDeDeurmat. Op 25 november a.s. wil zij 60 kindjes van minimagezinnen die geen Sinterklaas kunnen vieren, verrassen. “Er is inmiddels contact gelegd met een hulporganisatie voor minima gezinnen met kindjes en de eerste donaties komen binnen. Speelgoed, snoepgoed, boeken, centjes via Tikkie, versiering, cadeaupapier: zoveel mensen dragen bij!”

Contact

Instagram: @feestjeopdedeurmat

Twitter: @feestjedeurmat

#SinterklaasOpDeDeurmat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen