Viering Allerzielen anders dan normaal, maar niet minder indrukwekkend

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zichtbaar geraakt en aangedaan kwamen mensen op zondag- en maandagavond de kerk uit waar de geloofsgemeenschap H. Johannes / H.Hart de dierbaren die het afgelopen jaar stierven, herdacht.

Door Karin Kuijpers 

In de sfeervolle dienst met als thema ‘Ik mis je in alle kleuren’ vielen de woorden rouw verweven op. Dat je je verlies en daarmee je dierbare verweeft in het verdergaan in je leven. De verbinding die er was zal altijd blijven, ook al komen er nieuwe kleuren in je leven bij.

Na afloop liepen mensen in een spoor van licht naar de begraafplaats waar M25 (de jongerengroep van de parochie die zich inzet voor de maatschappij) deze prachtig verlicht had met wel honderden kaarsjes. Het trompetspel bracht ontroering en verstilling waarna iedereen zijn weg naar huis vervolgde.

De bijzondere bijeenkomst deed mensen goed, om troost te vinden en een gevoel te delen, zeker in een tijd waarin het niet vanzelfsprekend is om samen te komen.

Reacties

Cookieinstellingen