Mooie ontwikkelingen rondom het spoor in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

In de laatste aflevering van ‘De Fiets’ van dit jaar ging onze verslaggever op pad met Ton de Klein, één van de vrijwilligers van SIEMei. Ton is al jaren vrijwilliger en houdt zich met name bezig met de restauratie van alles wat met het spoor in Veghel te maken heeft.

Hoewel Ton niet in Veghel woont maar in Uden, of zoals zijn collega vrijwilligers zeggen “Ton komt uit Veghel-Oost”, brengt hij vele uren door op het Veghelse spooremplacement om het industrieel erfgoed op te knappen.

In de afgelopen jaren hebben de vrijwilligers van SIEMei onder andere de spoorbomen, waarschuwingslichten en bijbehorende onderdelen hersteld en zijn er een locomotief, een bollenwagon en een gesloten goederenwagon op het spooremplacement geplaatst. Deze gesloten goederenwagon is afgelopen jaar volledig gerestaureerd.

SIEMei - Restauratie spoorwegovergang Vorstenbosscheweg

SIEMei-Sik-252

SIEMei

Spoorbrug

Na de restauratie van de gesloten goederenwagon staat het volgende project voor SIEMei alweer op stapel. Afgelopen maand werd gestart met de voorbereidingen voor het plaatsen van de spoorbrug die sinds een aantal jaren op het complex van CHV Noordkade staat. Twee weken geleden werd daarvoor de fundering gestort.

SIEMei - Fundering spoorbrug

Aflevering 3 – De Fiets

In onderstaande video veel meer info omtrent het ‘Duits Lijntje’, zoals het in de volksmond genoemd wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen