Elliot Smith centraal in nieuwe editie Luistercafé Noordkade

Foto: elliott-smith-jj-gonson-25th-anniversary-photo-book-1

Op 8 januari hoopt Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel weer een Luistercafé te kunnen organiseren. Tijdens deze editie staat de Amerikaanse singer-songwriter Elliott Smith in de spotlights.

Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Elliott Smith bracht in zijn korte carrière vijf soloalbums uit die stuk voor stuk goed werden ontvangen. De opgewekte melodie van zijn liedjes stond echter in schril contrast  met de inhoud: zijn teksten gingen meestal over eenzaamheid, alcohol en drugs. In 1998 brak hij door bij het grote publiek, toen hij tijdens de oscaruitreiking zijn nummer Miss Misery uit de film Good Will Hunting speelde. Het was genomineerd voor een oscar die helaas niet werd verzilverd. Toch leverde deze avond hem veel naamsbekendheid op. Keerzijde van de medaille was dat de verlegen en zwaarmoedige Elliott moeilijk met succes om kon gaan. In 2003 maakte hij een eind aan zijn leven. Hij was toen 34 jaar oud.

Tijdens het Luistercafé verzorgt Singer-Songwriter Djurre de Haan de muziek . Onder de naam AWKWARD i heeft hij bij het beroemde Excelsior-label drie albums uitgebracht, allemaal bomvol melancholische popliedjes. Speciaal voor deze avond speelt hij nummers van Elliott Smith, waar hij groot fan van is. Daarnaast gaan we in gesprek met schrijver en journalist Peter Zantingh die gefascineerd is door het leven en werk van deze singer-songwriter. Als je in een jaar tijd 885 keer naar één van zijn liedjes hebt geluisterd, zegt dat genoeg.

Het Luistercafé begint om 20.30 uur. De entree is gratis maar wel graag vooraf aanmelden. Dat kan via de website van Bibliotheek Meierijstad. De volgende editie van Luistercafé Noordkade is op vrijdag 5 februari 2021. Centraal staat dan Emmylou Harris.

 

 

Reacties