112

Politie Veghel in actie! U vraagt, wij rijden!

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De politie van Veghel deed woensdagmiddag 2 december een oproep op Facebook aan haar inwoners om aan te geven wat er zoal speelt in de diverse wijken en waar men graag extra aandacht van de politie op gevestigd wil zien. 

Het principe is simpel. De politie is voor hun werk mede afhankelijk van meldingen die gedaan worden door de burger. Jij dus… Jij weet immers wat er in jouw straat of jouw wijk speelt. Vind jij dat je straat wel wat extra toezicht kan gebruiken? Heb je behoefte aan preventie advies? Zie je iets opvallends en wil de daar de aandacht van de politie voor vragen? Of wil je gewoon even gedag zeggen, een kort praatje maken over wat er speelt in de wijk, of over wat wij nog meer op Facebook zouden kunnen doen?

Nou dat hebben ze geweten!

Binnen no-time stroomden de berichten binnen bij de agenten van het Veghelse korps. En dus was het zaak van de politie om tot actie over te gaan.

Snelheidscontrole

De eerste actie die op touw werd gezet was een snelheidscontrole op De Leest. Hier werden 2 bekeuringen uitgeschreven, De hoogst gemeten snelheid was 52 km/u, terwijl er een maximum geldt van 30 km/u.

02-12-2020 Politie Veghel - Snelheidscontrole De Leest

Geslaagde actie

De politie gaf na de dienst aan dat men het een geslaagde actie vond. Naast de snelheidscontrole heeft men de meeste plekken, welke volgens de burgers aandacht van de politie verdienden, kunnen bezoeken of heeft men mee kunnen nemen de surveillance.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen