112

Interventieteam doet invallen in 11 panden in Meierijstad

Foto: pixabay.com

Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij heeft gisteren op diverse plaatsen in onze gemeente invallen gedaan. Het BIM is een samenwerkingsverband tussen verschillende (overheids-)organisaties, die in wisselende samenstelling (afhankelijk soort controle) samenwerken.

Tijdens de controle van 8 december 2020 is er geparticipeerd door de gemeente Meierijstad, de politie en Enexis. In Schijndel zijn 11 adressen bezocht in het buitengebied, op 3 adressen zijn misstanden geconstateerd:

Adres 1
Op 1 adres was er illegaal kamerverhuur en stonden bewoners niet ingeschreven bij de gemeente. Dat noemen we BRP-fraude. BRP = Basis Registratie Personen. ofwel het in de volksmond het bevolkingsregister. In dit pand zaten arbeidsmigranten en andere huurders.

Adres 2

Op dit adres was sprake van verontreiniging van de omgeving. Ook op dit adres was er sprake van BRP-fraude. Ook werd een overtreding geconstateerd: het ontbreken van de NEN1010 norm Bouwbesluit. Deze norm gaat over de meterkast en bij controle bleek er aanpassingen te zijn geweest in de meterkast.

Adres 3

Op dit adres was er sprake van diefstal elektriciteit. Daarop is dit pand direct afgesloten. In dit pand werd harddrugs (MDMA, Amfetamine), gedroogde hennep en illegaal vuurwerk aangetroffen. Voor dit pand volgt verder onderzoek of de activiteiten in het pand overeen komen met de vergunning en/of bestemmingsplan.

Daarnaast heeft het interventieteam ook signalen doorgegeven aan andere (overheids-)organisaties, namelijk, signalen over lachgas, inrichting i.v.m. paardenhandel en mogelijke belastingontduiking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen