Zwijsen College officieel een gezonde school

Foto: Zwijsen College

Het Zwijsen College in Veghel heeft onlangs het vignet Gezonde School ontvangen. Daarmee laat de school voor havo en vwo zien dat er op alle fronten voldaan wordt aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen van Gezonde School, het Voedingscentrum en de GGD. Eerder ontving de school al de Gouden Kantineschaal, omdat het aanbod van cateraar Markies voor het overgrote deel gezond is. Het Zwijsen College is uiteraard trots op dit behaalde resultaat!

“Werken aan gezondheid op school loont”, geeft locatiedirecteur Birgit van Veghel aan. “Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt onze school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat. We investeren graag in de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen!”

Programma Leefstijl

In de eerste klas volgen de leerlingen een half jaar lang het programma Leefstijl. Tijdens de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan gezonde voeding, voldoende beweging, hygiëne, puberteit, roken en alcoholgebruik. De training Rots en Water maakt ook onderdeel uit van het programma. Daarmee zorgt het Zwijsen voor een zachte landing en een veilig klassenklimaat.

Maar ook in de twee klas is er volop aandacht voor een gezonde leefstijl. Met materiaal van het Voedingscentrum wordt ingezoomd op ‘Weet wat je eet’. Tijdens het onderdeel B-fit verzorgen de gymleraren een les over conditie, sporten en hartslag. Bij het vak biologie is er aandacht voor gezonde producten en – als er tijdens de les wordt gekookt – dan gezond!

Trots

Directeur Birgit van Veghel van het Zwijsen College is trots op haar Gezonde School. “Vanaf nu hangt het vignet op de gevel. Zo kunnen leerlingen, ouders en medewerkers zien dat we dit thema op orde hebben!” Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Kijk voor meer informatie op www.gezondeschool.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen