Ruilwinkel Swopshop al 4 jaar enorm succes

Foto: SWOPshop

Sinds juni 2020 is de Swopshop Speelgoedruilwinkel te vinden in het PieterBrueghelHuis in Veghel. De Swopshop is dé plek om gebruikt speelgoed, waar je kinderen niet meer mee spelen, te ruilen tegen ander speelgoed.

Veel mensen hebben de nieuwe locatie in 2020 al weten te vinden. Bij de Swopshop werken ze op afspraak i.v.m. de Corona regels en dat werkt prima. Het werkt zelfs zo goed dat het magazijn langzaam aan weer vol loopt. Om toch aan het ruilprincipe te kunnen voldoen en klanten te kunnen blijven ontvangen, stellen ze een aantal nieuwe regels in voor het in te leveren speelgoed.

Spullen die ze niet aannemen zijn meubels, groot speelgoed voor buiten, kapot, vies of incompleet speelgoed. Ook babyspullen, knuffels en speelgoed met stof nemen ze niet aan. Speelgoed van tv programma’s die niet meer op tv komen of de oude K3 kunnen ze ook niet gebruiken, deze spullen blijven ook bij hen in de winkel liggen, waardoor er geen plek is voor ander mooi en goed speelgoed.

Wat ze wel willen is schoon, compleet, goed speelgoed, knutselspullen, klein buiten speelgoed en nog veel meer. Het kan bij een bezoek dus voorkomen dat het te ruilen speelgoed weer mee naar huis gaat, omdat ze het in de winkel niet kwijt kunnen.

Iedereen die de winkel bezoekt met speelgoed om te ruilen krijgt altijd muntjes om iets nieuws uit te kunnen zoeken.

2 tot 10 Jaar

Er gaat nog iets veranderen bij de Swopshop. Vanaf 20 januari is er in de winkel alleen nog speelgoed te vinden voor kinderen vanaf 1,5 / 2 jaar tot 10 jaar. Uit ervaring van 4 jaar Swopshop blijkt dat het babyspeelgoed nauwelijks mee genomen wordt uit de winkel. Heb je alleen maar babyspeelgoed te ruilen, neem dan altijd even contact met hen op dan kijken zij wat ze kunnen regelen.

Heb je nog muntjes thuis liggen? Lever ze in of kom iets moois uitzoeken. De voorraad met paarse muntjes wordt ook steeds kleiner, dus fijn als ze ingeleverd worden zodat men ze weer kunnen uitdelen aan gezinnen die extra hulp kunnen gebruiken.

Afspraak

Tot en met 19 januari is de Swopshop nog gesloten. Daarna werken ze weer op afspraak zoals ze de afgelopen maanden gedaan hebben. De Swopshop is open op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur en op donderdag- en vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Adres van de Swopshop is: PieterBrueghelHuis Middengaal 25 in Veghel.

Afspraak maken kan via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen