112

Storm Bella richt op diverse plaatsen schade aan

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Storm Bella richt ook in Meierijstad behoorlijke schade aan. De brandweer is al diverse malen uitgerukt voor afvallende takken, omgewaaide bomen en schade aan daken in onze gemeente.

Om 09.12 uur werd de brandweer van Sint-Oedenrode gealarmeerd voor stormschade aan het Hei-Eind. Daar bleek een boom de kracht van de harde wind niet te hebben doorstaan.

Om 10.34 uur werd de hulp van de brandweer van Veghel ingeroepen voor losliggende dakpannen bij een woning aan de IJsselstraat. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker de zaak veilig gesteld en keerde daarna terug naar de kazerne, wachtend op de volgende melding.

27-12-2020 Stormschade 5

Vrijwel tegelijkertijd werd de brandweer van Sint-Oedenrode gevraagd te gaan naar Rooise-Heide. Aldaar versperde een omgevallen boom de weg. De brandweer heeft de boom in de berm gelegd en deze zal later verwijderd worden.

27-12-2020 Stormschade 6

Om 11.50 uur werd de brandweer opgeroepen voor stormschade aan de Burg. van Lithstraat in Veghel. Aldaar was een boom omgewaaid en op een auto belandt. De melder vertelde ons dat hij zo’n 35 minuten ‘in de wacht’ had gestaan om de brandweer aan de lijn te krijgen. Uiteindelijk had hij de politie gebeld met het verzoek of zij de brandweer wilde bellen.

27-12-2020 Stormschade 2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen