Commissaris van de Koning Ina Adema, ziet dat de veerkracht van Brabant het verschil maakt

Foto: Ilse Wolf

In de nieuwjaarstoespraak wenste Commissaris van de Koning Ina Adema alle Brabanders een goed en vooral gezond 2021. Nieuwjaar is een traditie van omzien en vooruitkijken. Het was het jaar van corona. Alles werd anders. Van een intelligente lockdown naar een volledige lockdown. Het leed is groot en wordt door veel mensen gevoeld. Terugblikken wil ze niet teveel doen, vooruitkijken wel.

“Volhouden, hoe moeilijk ook is nodig. Een spontaan feest zit er niet in, uit eten met vrienden of een festival, het is niet mogelijk. Dat zet druk op mensen. Lange-afstandswerken en digitaal thuis vergaderen, het zijn goede hulpmiddelen maar geen volledige vervanging van het gesprek tussen mensen. Ondernemers, zoals in de horeca hebben het moeilijk. De lontjes op straat en zelfs in de ziekenhuizen zijn kort. Soms zelfs erg kort”. Het verontrust haar. Ze heeft daar zorgen over.

“Gelukkig, er is licht aan het eind van de tunnel. Er zijn goede berichten over vaccins die zorgvuldig getest zijn, vaccins die werken. Daaraan hoeft niet getwijfeld te worden. Wie zich laat inenten beschermd zichzelf, de eigen familie en vriendenkring. Dat is van groot belang”.

Ze is onder de indruk van de veerkracht van Brabant. In de zorg, in de bedrijven, in de dorpen en steden van onze provincie. Dat maakt dat zij vertrouwen heeft in de toekomst. Vertrouwen in het vermogen om te vernieuwen in onze samenleving. Vertrouwen in de zorg en de economie.

“Ik heb gezien dat de veerkracht van Brabant het verschil maakt. Samen kunnen wij de toekomst aan”, aldus onze Commissaris van de Koning Ina Adema.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen