Daling aantal coronabesmettingen in Meierijstad

Foto: Afbeelding van Juraj Varga via Pixabay

Overtuigende effecten van de lockdown van 15 december blijven vooralsnog uit. Het aantal mensen dat zich liet testen en het aantal mensen met een positieve testuitslag daalde weliswaar, maar het percentage positieve testen bleef deze week hoog.

Sinds lange tijd eerd er ook in Meierijstad een daling waargenomen. In de laatste week van december waren dat er 710, in de eerste week van januari stond in onze gemeente de teller op 542.

Landelijk daalde het aantal besmettingen van 67.388 naar 56.440. Het aantal personen wat in ziekenhuizen werd opgenomen daalde van 1892 naar 1713. Op de IC’s werd was wel een stijging te zien, en erĀ overleden ook meer mensen: 621 in de afgelopen week tegen 583 in de week daarvoor.

05-01-2021 RIVM
Figuur 1: Links het aantal door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst gemelde positieve COVID-19 meldingen per veiligheidsregio van afgelopen week (30 december-5 januari). Rechts het percentage (%) positief van de GGD testraten per veiligheidsregio van afgelopen kalenderweek (28 december-3 januari).

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden