Join us maakt kans op Appeltje van Oranje

Foto: Join us

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. Het thema van 2021 is ‘Mentale Kracht’. Join us van Jolanda van Gerwe is dit jaar genomineerd om één van de drie bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van € 15.000,-.te winnen.

Het is dé prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Ieder jaar reikt Koningin Máxima deze prijs uit op Paleis Noordeinde.

Join us

Jolanda van Gerwe richtte in 2016 stichting Join us op.

“We geven jongeren de juiste tools, zodat ze in de toekomst zelf een netwerk kunnen opbouwen en behouden.”

In ons land voelt 8 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich dag in dag uit eenzaam. “Dat zijn enorme aantallen jongeren, die allemaal een verhoogd risico hebben op verslaving, depressie en suïcidale gedachten”, zegt Stichting Join us. “Door eenzaamheid bij jongeren vroegtijdig aan te pakken kunnen ernstige gevolgen voorkomen worden.”

Een speciaal ontwikkelde methode blijkt de oplossing. De jongeren ontmoeten elkaar in groepsverband tijdens bijeenkomsten, waarbij er aandacht is voor het aanpakken van de oorzaken van eenzaamheid. Door het programma leren deelnemers hoe zij zelf een netwerk kunnen opbouwen en behouden. Join us heeft één doel: jongeren laten groeien in hun sociale redzaamheid, zodat zij een plek in de maatschappij vinden. Wil jij meer hulp voor eenzame jongeren? Stem op dit project!

Jolanda-van-Gerwe-896x504
Jolanda van Gerwe, oprichtster van Join us

Breng je stem uit

Van 11 tot en met 20 januari is het tijd voor de Stemtiendaagse. Dan kun je jouw stem uitbrengen op jouw favoriet. Het project met de meeste publieksstemmen gaat sowieso door naar de volgende ronde, dus laat je stem horen! Onder de stemmers verloten ze dit jaar ook een cheque ter waarde van € 2000,= om een sociaal project naar keuze mee te verblijden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden