Boeren tevreden na gesprek met supermarkt brancheorganisatie over een eerlijker prijs

Foto: Farmers Defence Force

Het bestuur van Farmers Defence Force had vandaag, samen met  de sympathiserende organisaties rondom Keurmerk FarmerFriendly: DDB, NAV, NFO, NVP en LTO een gesprek met bepalende leden van het CBL (de grootste supermarktketens, de koepelorganisatie van de levensmiddelen-industrie en partijen uit de verwerkende industrie) om te praten over een eerlijke prijs voor de producten van de boeren. 

De afgelopen weken had het bestuur al een aantal malen contact met Jumbo topman Frits van Eerd. Die gesprekken hadden ertoe geleidt dat men vandaag met elkaar om tafel zat.

“Wij hebben vandaag geen betere ideeën of suggesties gehoord (ondanks een aantal kritische en terechte vragen) ten aanzien van Keurmerk FarmerFriendly, maar hebben wél een constructieve houding van de aanwezige ketenpartners ervaren ten aanzien van een eerlijker prijs voor de boeren, aldus het bestuur van Farmers Defence Force.

Nieuwe afspraak voor snel resultaat

Op 10 februari komen alle partijen opnieuw bij elkaar in dezelfde setting, om alle vragen die er nog zijn met betrekking tot Keurmerk FarmerFriendly te beantwoorden en de noodzakelijke stappen te zetten die zullen leiden naar een eerlijker prijs voor de boeren. En dat wordt geen lang traject: samen hebben ze besloten dat ze voor april 2021 een resultaat willen bereiken.

De boeren van Nederland hebben vandaag een belangrijke stap gezet: voor het eerst hebben de ketenpartners de opdracht geaccepteerd om een eerlijker prijs voor de boeren, te realiseren.

 

11-12-2020 Boeren bij Jumbo 3
In december 2020 was er nog een protest van boeren bij een DC van Jumbo in Veghel

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden