Kinderopvang ’t Kroontje organiseert online voorleesontbijt bij aftrap Nationale Voorleesdagen

Foto: Fleur van Osch | Kinderopvang 't Kroontje

Op woensdag 20 januari is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar staat het boek: ‘Coco kan het!’ centraal. 

Bij Kinderopvang ’t Kroontje organiseren ze normaliter een voorleesontbijt waar ze, samen met de kinderen, onder het genot van een heerlijk ontbijt genieten van een prachtig boek wat voorgelezen wordt.

Meierijstadsdichter Rick Terwindt

“Een BN-er (of Bekende Veghelaar) uitnodigen gaat nu helaas niet. Dit jaar is alles anders. Ook het voorleesontbijt zal bij veel andere organisaties niet zijn hoe het was. Bij ’t Kroontje lezen we dit jaar daarom lekker zelf voor en maken we opnames van het voorlezen voor alle kindertjes thuis. Ook zal Meierijstadsdichter Rick Terwindt voor ons het boek ‘Coco kan het’ gaan voorlezen als aftrap voor de Nationale Voorleesdagen. Hiervan wordt een opname gemaakt die we publiceren voor ouders om samen met hun kind te bekijken. Een prachtig alternatief voor deze bijzondere tijd waarvoor dan ook onze dank aan Rick”, aldus Fleur van Osch.

Rick Terwindt 896x504

Het is enorm belangrijk voor te lezen (ook voor de allerkleinste kinderen)! Behalve dat het leuk is speelt het een grote rol in de ontwikkeling van kinderen. Het is allereerst goed voor de taalontwikkeling, maar ook leren kinderen luisteren en zich concentreren.

De fantasie van een kind wordt door voorlezen geprikkeld, het kind leert over de wereld om zich heen en lezen kan steun bieden en om leren om te gaan met nieuwe of spannende situaties. Kinderen beleven plezier, voelen zich veilig, krijgen aandacht en komen tot rust.

Kortom: Pak een boek en ga aan de slag!

 

Reacties