112

Politie Veghel in actie

Foto: Politie Veghel

De politie van Veghel deed woensdagmiddag 27 januari een oproep op Facebook aan haar inwoners om aan te geven wat er zoal speelt in de diverse wijken en waar men graag extra aandacht van de politie op gevestigd wil zien. Vandaag ging men op pad. Deze actie is een vervolg op de soortgelijke, succesvolle actie die men in december hield.

Het principe is simpel. De politie is voor hun werk mede afhankelijk van meldingen die gedaan worden door de burger. Jij dus… Jij weet immers wat er in jouw straat of jouw wijk speelt. Vind jij dat je straat wel wat extra toezicht kan gebruiken? Heb je behoefte aan preventie advies? Zie je iets opvallends en wil de daar de aandacht van de politie voor vragen? Of wil je gewoon even gedag zeggen, een kort praatje maken over wat er speelt in de wijk, of over wat wij nog meer op Facebook zouden kunnen doen?

Resultaten

  • 6 x verbaal m.b.t. snelheid waarvan de hoogste 90 km/h reed door lasercontrole
  • 1 x verbaal snelheid in Mariaheide
  • 5 x verbaal voor geen verlichting voeren op de fiets
  • 1 x verbaal geen voorrang verlenen op de rotonde bij de Populierenlaan
  • 1 x verbaal voor gooien van afval uit de auto op de Corridor
  • 1 x verbaal alcohol op straat. Dit is namelijk niet toegestaan
  • 1 in beslag genomen auto wat een spookvoertuig betrof. Bestuurster is met een verbaal naar huis gestuurd

Al de andere meldingen en informatie wat doorgegeven werd door de inwoners van Meierijstad gaan niet verloren. Alle meldingen zijn vastgelegd in het politiesysteem. Dit wordt zeker opgepakt, maar helaas niet tijdens dit project in verband met de drukte.

Avondklok

Tijdens dit project heeft de politie ook toezicht gehouden op de handhaving van de avondklok. Zij gaven aan erg blij te zien dat iedereen zich aan de maatregelen houdt!

Alleen samen kunnen we corona indammen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen