Fioretti College en Zwijsen College in Veghel houden maandag deuren gesloten

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De directies van het Fioretti College en het Zwijsen College in Veghel hebben zaterdag al besloten om maandag hun deuren gesloten te houden. De aangekondigde extreme weersomstandigheden hebben hen hiertoe doen besluiten.

Hoewel de meeste leerlingen in deze tijd online les krijgen, zijn er ook een aantal die fysiek gewoon les krijgen. Eindexamenleerlingen, leerlingen van het praktijkonderwijs, leerlingen op het VMBO die praktische lessen krijgen en alle kwetsbare leerlingen. De scholen achten het niet verantwoord om de kinderen en personeel naar school te laten komen. Om geen verschil te maken tussen leerlingen die fysiek onderwijs volgen en degene die online hun kennis opdoen, heeft men besloten om iedereen vrij te geven.

In een brief naar de ouders en leerlingen schrijft algemeen directrice Anita O’Conner ‘We hebben hiervoor twee redenen: alle signalen zijn er die aangeven dat het weer maandag te slecht zal zijn om kinderen en collega’s verantwoord naar school te laten komen en daarnaast maken zeker jongeren een zware tijd door en een dagje ijs- en sneeuwpret zou hen wel eens goed kunnen doen.

Men hoopt dat de kinderen kunnen genieten in de sneeuw of op het ijs maar benadrukt wel dat ook tijdens de dag de coronamaatregelen in acht moeten worden gehouden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen