Veghelse jeugd én volwassenen genieten op het ijs

Foto: Stan Pittens

Een week geleden werd Nederland getroffen door een koufront en verdween het zowat onder een witte deken. De dagen erna bleven de temperaturen niet alleen ‘s-nachts maar ook overdag ver onder nul en dat betekende dat het water in diverse plassen en vijvers bevroor.

Ondanks dat men waarschuwde voor de gevaren dat het ijs op sommige plaatsen niet dik genoeg zou zijn, waren vooral vandaag, maar ook gisteren vele schaatsliefhebbers op het ijs te vinden.

Wij namen vandaag een kijkje in Veghel bij ‘Moedersgat’, de vijver bij het voormalige Zwijsen College, bij de schaatsbaan in de AA-Broeken en in de wijk Het Ven.

Handhaving

Handhavers van de gemeente Meierijstad hielden op diverse plekken een oogje in het zeil. Bij de schaatsbaan in de AA-Broeken werd een groep jongeren vriendelijk verzocht te vertrekken. Samenscholing en zich daardoor niet houden aan de 1,5 meter én het nuttigen van alcoholische versnaperingen op de schaatsbaan was voor hen een reden om de jongeren weg te sturen.

Verder was het vooral gezelligheid wat de boventoon voerde in Veghel.

Reacties