Gemeente komt met reactie op ‘Bier To Go’ actie

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Naar aanleiding van ons bericht van gisteren over de actie ‘Bier To Go’ bij Fellows & Friends in Veghel heeft onze redactie vanochtend de gemeente Meierijstad om een schriftelijke reactie gevraagd.

Gezien de veelal positieve reacties richting Jaap van Herwaarden en de onduidelijkheid die er heerst (een ijssalon mag wel ijs verkopen, een snackbar frites en snacks en een café mag nagenoeg niets) hebben wij navraag gedaan wat nu eigenlijk het beleid van de gemeente is.

De gemeente kwam maandagmiddag met onderstaande reactie:

De horeca inclusief terrassen zijn gesloten om samenkomsten en bewegingen te voorkomen en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We moeten dus voorkomen dat deze samenkomsten zich verplaatsen naar de openbare ruimte.

Op meerdere plekken is geconstateerd dat er in de openbare ruimte alcoholhoudende drank werd genuttigd. Dit is niet toegestaan volgens de APV en daar zal op gehandhaafd worden.

Ook is het voor een ‘gewoon’ café met een Drank- en horeca vergunning niet toegestaan om alcoholhoudende drank te verkopen/verstrekken in een horecalokaliteit of op een terras voor gebruik elders dan ter plaatse (artikel 13 DHW).

Dit zal nogmaals onder de aandacht van de horecaondernemers worden gebracht en wanneer een overtreding wordt geconstateerd zal hierop gehandhaafd worden.

Reacties