Raad van State schorst behandeling bezwaren verbreding N279

Foto: brabant.nl

De Afdeling bestuursrechtspraak heeft dinsdag 9 maart 2021 aan het eind van rechtszitting over het inpassingsplan van de provincie Noord-Brabant voor de N279 aangegeven dat de zitting op woensdag 10 maart en donderdag 11 maart niet zal worden voortgezet. Partijen hoeven vandaag en morgen dus niet naar Den Haag te komen. Voor de behandeling van deze rechtszaak had de Afdeling bestuursrechtspraak vooraf vier dagen uitgetrokken.

Vandaag en morgen zouden vooral de gevolgen van het inpassingsplan voor woningen en bedrijven van individuele bezwaarmakers aan de orde komen, maar de afdeling bestuursrechtspraak wil zich eerst beraden over de algemene bezwaren die op maandag 8 en dinsdag 9 maart op de zitting zijn besproken. Maandag ging het vooral om het feit dat dat de provincie voor de verbreding gebruik maakt van onderzoeksgegevens uit 2008 en 2009. Dinsdag werden de bezwaren besproken die betrekking hadden op geluidsoverlast, verkeersintensiteit en compensatie voor natuurbehoud.

De verwachting is dat de Raad van State binnen twee weken uitspraak zal doen over de algemene bezwaren die zijn ingediend tegen de verdere verbreding. Deze beslissing over de algemene bezwaren kan van grote invloed zijn op de individuele bezwaren. Het zou dus zomaar een kunnen dat de plannen voor de vierbaansweg tussen Veghel en Asten hierdoor forse vertraging op gaat lopen.

Alle procespartijen krijgen binnenkort een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak over de verdere gang van zaken.

De N279 is een drukke verkeersader omdat het de enige noord-zuidverbinding is tussen een aantal belangrijke grote plaatsen. Het noordelijke traject, tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel is in 2016 opgewaardeerd tot 2×2 rijbanen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen