Start Coöperatie Sociaal Werk in Meierijstad U.A.

Foto: Sociaal Werk Meierijstad

Er is een klein feestje te vieren in Meierijstad! Sinds begin dit jaar vormen Farent, Welzijn De Meierij, Lumens, ONS welzijn en MEE De Meent Groep namelijk de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad U.A.. Samen blijven ze complete maatschappelijke hulp bieden in de gemeente Meierijstad.

De organisaties vieren dit graag nog op een later moment, als de omstandigheden dit weer toelaten. Trix Cloosterman, directeur Welzijn De Meierij over de start van de coöperatie: “Als voorzitter van de coöperatie ben ik er trots op dat wij op deze manier onze samenwerking hebben doorontwikkeld. Het belangrijkste in onze dienstverlening is dat de vraag van de inwoners centraal blijft staan met vooral oog voor de lokale situatie en directe omgeving, de eigen kern, wijk of buurt in Meierijstad.”

Waarom is de coöperatie opgericht?

De organisaties voor sociaal werk werken al jaren nauw samen. Met elkaar helpen ze de inwoners van Meierijstad bij hun vragen. Door deze samenwerking in een coöperatie onder te brengen, kunnen de organisaties hun werk in Meierijstad blijven uitvoeren. Daarnaast biedt het mogelijkheid om de verschillen in vakmanschap in dienst- en hulpverlening in de vijf organisaties vast te houden. Deze eigen specialiteit(en) zijn aanvullend aan elkaar en versterken elkaar. Liesbeth Bomhof, bestuurder MEE licht dit verder toe: “Onze medewerkers kennen elkaar en werken in de coöperatie veel samen. Iedereen heeft zijn eigen vak of specialisme waar hij goed in is. We weten op het juiste moment de verbinding te zoeken en vullen elkaar aan. Zo zorgen we er voor dat een inwoner snel en door de juiste persoon vooruit wordt geholpen. Daardoor komen we met inwoners tot antwoorden en duurzame oplossingen, die zo goed mogelijk passen bij hun specifieke vraag. Dat is de kracht van samen en daar heeft iedereen voordeel van.”

Wat betekent dit voor de inwoners van Meierijstad?

Voor inwoners van Meierijstad verandert er niets. Zij kunnen nog steeds een beroep doen op de specifieke kennis en kracht van Farent, Welzijn De Meierij, Lumens, ONS welzijn en MEE. In de lokale teams blijven de organisaties rechtstreeks bereikbaar. De vragen en hulpbehoeften van inwoners van Meierijstad blijven centraal staan.

Wat zijn de gevolgen voor de medewerkers van de aangesloten organisaties?

Medewerkers blijven in dienst van de verschillende moederorganisaties en komen niet in dienst van de coöperatie. Ook voor hen verandert er dus niets.

Over de samenwerking

Sinds 2017 maken Farent, Welzijn De Meierij, Lumens, ONS welzijn en MEE De Meent Groep afspraken over hun samenwerking in Meierijstad. Deze samenwerking werd opnieuw bevestigd met een overeenkomst eind 2019. En dit jaar met de start van de coöperatie. Samen met inwoners, wijk- en dorpsraden, professionele organisaties, vrijwilligersorganisaties en gemeente bundelen de vijf hun krachten. Met als doel dat de inwoners van Meierijstad zo zelfstandig mogelijk hun leven kunnen leiden in hun eigen omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen