Geen grootschalige tijdelijke huisvesting Heuvelplein in Veghel

Foto: Google

Eind 2019 had projectontwikkelaar PUP Real Estate een plan bij de gemeente Meierijstad ingediend voor de bouw van een spoedzoekerscomplex aan de Beukelaarstraat in Veghel. 

In eerste instantie was het plan om de garagebedrijven Heuvelplein 4 (voormalig VW-garage) en 5 (voormalig Fiat-garage) en de woningen Beukelaarstraat 4 en 5 te slopen om vervolgens nieuwbouw te realiseren voor 460 tijdelijke woningen in 3 bouwblokken van 4 tot 5 lagen.

In juli 2020 werden omwonenden verrast door de projectontwikkelaar middels een uitnodiging voor een informatieavond. Tijdens deze avond werd er door hen volop kritiek geuit op dit plan. Na deze omgevingsdialoog heeft initiatiefnemer het principeverzoek aangepast. PUP Real Estate kwam met een nieuw plan voor de bouw van 250 woningen, direct gelegen aan Heuvelplein met een ontsluiting naar Udenseweg en behoud van bestaande woningen.

Deze 250 woningen wilde men verhuren aan zogenaamde spoedzoekers, mensen die om wat voor reden dan ook in acute woningnood zitten.

Geen akkoord

Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan het principeverzoek voor grootschalige tijdelijke huisvesting aan Heuvelplein 4 en 5 in Veghel in de voorgestelde omvang en vormgeving. Gelet op de opgave voor Meierijstad voor huisvesting van deze doelgroep gaat het college wel in gesprek om te kijken of een haalbaar plan te realiseren is op basis van de vastgestelde criteria en uitgangspunten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen