Honderden horecaondernemers doen mee aan Project Picknick

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Honderden horecaondernemers uit het hele land doen zondag 28 maart mee aan het zogeheten Project Picknick, een picknickinitiatief van een groep horecaondernemers uit Breda. Dat zegt mede-initiatiefnemer Johan de Vos, voorzitter van de afdeling Koninklijke Horeca Nederland in Breda. “Het is een algemene oproep aan mensen om lokaal producten te kopen”, aldus De Vos.

Mensen die willen komen picknicken kunnen van de afhaalfunctie van kroegen en restaurants gebruikmaken voor eten en drinken. De picknick is een reactie op het kabinetsbesluit om de terrassen voorlopig dicht te houden. De actie ontstond in Breda, waar eind februari al een soortgelijk initiatief was. De horeca is al sinds eind vorig jaar dicht. De actie gaat wel in tegen de coronamaatregelen van de overheid, ingevoerd om het aantal contactmomenten tegen te gaan. Nu mogen er maximaal twee mensen samenkomen op openbare plekken en in de buitenruimte.

Verschillende horecabedrijven in Meierijstad hebben aangegeven mee te doen met de actie.

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland zei eerder begrip te hebben voor het initiatief en hoopt dat de actie een duidelijk signaal afgeeft aan de politiek. Volgens KHN staat het water veel ondernemers aan de lippen. Met inachtneming van de coronavoorschriften kan de horeca veilig open, meent KHN.

Reacties