Nieuwe Michelinsterren voor 10 restaurants per ongeluk al bekend

Foto: Afbeelding van Guillermo Muro via Pixabay

Tien restaurants in Nederland krijgen dit jaar in elk geval een Michelinster. De bekendmaking zou pas maandag volgen, maar de informatie was zaterdag door een technische storing in de app van de organisatie te zien. Dat heeft een woordvoerster van Michelin bevestigd.

Op het lijstje staan tien restaurants die een ster krijgen. Brut172 van chef Hans van Wolde in Reijmerstok (Limburg) sleept er zelfs twee in de wacht en Restaurant 212 Amsterdam krijgt er een tweede bij. Nieuwkomers, met één ster, zijn De Nieuwe Winkel in Nijmegen, Kasteel Heemstede in Houten, Zeezout in Rotterdam, Daalder en Wils in Amsterdam, Pieters in Bergambacht, Meliefste in Wolphaartsdijk (Zeeland) en Tilia (voorheen De Zwaan) in Etten-Leur.

De sterrenceremonie wordt jaarlijks omlijst door veel geheimzinnigheid en spanning bij chefs over de hele wereld. Michelin laat weten dat de nieuwe editie maandag 29 maart op YouTube en Facebook wordt gevierd. Het is niet duidelijk of er dan ook restaurants volgen die een ster verliezen en of er wellicht nog meer meer restaurants een ster krijgen. De Michelinsterren gelden internationaal als de belangrijkste onderscheiding in de luxe restaurantsector.

Sterrenrestaurant in Meierijstad

Voor restaurant Wollerich aan de Heuvel 23 in Sint-Oedenrode, het enige sterrenrestaurant in Meierijstad, blijft het dus nog even spannend. Maandag weten we meer!

Het restaurant had een Michelinster in de periode 1997-2007 en kreeg de ster terug in 2010. Chef-kok Gerard Wollerich die voorheen in De Lindehof in Nuenen werkte en daar in 1992 een Michelinster behaalde, begon in 1995 restaurant Wollerich in een voormalig notariskantoor aan de Heuvel in Sint-Oedenrode. Twee jaar later had hij een ster in zijn eigen restaurant.

Wollerich Sint-Oedenrode

Reacties