Mijmerplek in Julianapark in Veghel onthuld

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Afgelopen zondag werd in het bijzijn van de Commissaris van de Koning en de burgemeester van Meierijstad de eerste mijmerplek, bedacht door het comité Meierijstad Mijmert, onthuld in Erp. Misschien wel de zwaarst getroffen kern van de gemeente Meierijstad in de coronaperiode. Vandaag werd onder andere in Veghel de mijmerplek door het comité overgedragen aan de gemeenschap. Morgen zijn de laatste kernen van onze gemeente aan de beurt.

De afgelopen dagen zijn de bankjes zorgvuldig en perfect door de medewerkers van de buitendienst van de gemeente op de diverse plekken geplaatst. Helemaal geheim waren deze bankjes dus niet maar het comité wilde de onthulling van deze mijmerplekken toch met enig ceremonieel onthullen. In Veghel sprak Philip van den Brand namens het comité de aanwezigen toe. Daarna werd het doek, met daarop alle kernen van Meierijstad, door kinderburgemeester Rens Klaasen en Marie-José Keurlings, van het bankje verwijderd.

Meierijstad Mijmert

Het comité kreeg in juli vorig jaar de vraag van burgemeester Van Rooij om na te denken over hoe, op een gepaste manier gemeentebreed aandacht te kunnen besteden aan de coronacrisis. Om nu en in de toekomst stil kunnen staan bij de impact van deze enerverende tijd. Het comité vond het een eervolle maar pittige opdracht. Ze waren er snel uit om Mijmerplekken te creëren in alle kernen van onze gemeente. Een plek waar je kunt mijmeren over dat wat er is gebeurd, maar ook om na te denken over de toekomst.

Samen met vertegenwoordigers uit iedere gemeenschap zijn de plekken uitgezocht. Op een centrale plek, toegankelijk voor iedereen. Oud, maar zeker ook jong.

Podcast

Daarnaast heeft het comité verhalen van onze inwoners vastgelegd met hun stemmen vol emotie. Verhalen van verdriet, angst, ontreddering, verbazing, maar ook van strijd en hoop.

Om de link met de jeugd te leggen heeft het comité vijf jonge journalisten uit Meierijstad gevraagd om deze gesprekken op te nemen en vast te leggen in een podcastserie. De eerste verhalen zijn te beluisteren via meierijstadmijmert.nl en via Spotify. De komende weken zullen er nieuwe podcasts worden gepost.

Reacties