112

Meerdere snelheidscontroles in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vrijdagavond 2 april heeft de politie in Veghel aan het Middegaal en Udenseweg een snelheidscontrole gehouden. Op beide locaties zijn meerdere voertuigen aan de kant gezet in verband met overschrijding van de maximum snelheid.

Op het Middegaal, ter hoogte van de fietsoversteekplaats, stond men met een lasergun. Deze locatie werd uitgekozen omdat er de afgelopen weken daar al een aantal malen een fietser aangereden is. De maximum snelheid ter plaatse is 30 km/u. In totaal werden hier 11 bekeuringen uitgedeeld voor snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 km/u.

Op de Udenseweg, bij het BP tankstation, werden in korte tijd ook een aantal automobilisten bekeurd in verband met overschrijding van de maximum snelheid. Daar geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid betrof 86 KM/H. In totaal werden er 6 bekeuringen uitgeschreven. Tevens werden op deze locatie fietsers gecontroleerd op het niet voeren van verlichting. Een aantal mocht te voet verder. Zij kregen geen bekeuring, enkel een waarschuwing.

Verdachte weigert bloedproef

Tijdens deze controle werd er een bestuurder onder worpen aan een speekseltest waaruit de indicatie kwam dat hij mogelijk onder invloed was van drugs. De verdachte werd door de politie meegenomen naar het politiebureau waar hij onderworpen zou gaan worden aan een bloedproef. Echter weigerde hij medewerking. Doordat hij weigert werd er de hoogste straf gehanteerd en is hij zijn rijbewijs ingevorderd en mag hij niet meer verder rijden tot dat het CVOM een uitspraak heeft gedaan met betrekking tot zijn rijbevoegdheid. Het CVOM mag zich buigen over de zaak.

De politie ging vervolgens verder met een rijdende controle en troffen op de Kanaaldijk een voertuig aan wat 130 kilometer per uur reed en ook nog inhaalde bij een inhaalverbod. De bestuurder is staande gehouden en voorzien van 2 bekeuringen.

Ook troffen agenten op de Amert in Veghel een voertuig aan waarvan sloten verwijderd waren. De politie heeft het voertuig laten takelen. Uit onderzoek moet nog blijken of dat dit voertuig gestolen is.

Reacties