112

Dronken bestuurder mag rijbewijs inleveren na negeren rijverbod

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De politie in Veghel trof zaterdagavond op de Zuidkade een auto aan met daarin een aantal personen. De auto lag bezaait met bierblikjes en de bestuurder zag er niet al te fris uit. Hij sprak met dubbele tong, had rood doorlopen ogen en was warrig. Doordat de politie de bestuurder niet had zien rijden konden ze hem alleen maar een rijverbod geven. 

De verdachte gaf de agenten de indruk dat hij hier lak aan zou hebben en zij vertrouwden het niet. Reden voor de politie om een stuk verderop te gaan posten. Even later hoorde men dat de personenauto gestart werd en kwam de auto de agenten tegemoet rijden. Op dat moment werd de automobilist staande gehouden en mocht hij een blaastest ondergaan.
Op straat blies de verdacht G/F en dat was voor de politie een indicatie dat de verdachte te veel alcohol gedronken had. De verdachte blies op het ademanalyseapparaat 650 UGL. Dit is boven de toegestane grens van 220 UGL. Hierop werd het rijbewijs van de bestuurder ingenomen.

Reacties