112

Bijna 400 coronaboetes in ruim een jaar tijd in Meierijstad

Foto: pixabay

In een jaar tijd heeft de politie 112.975 coronaboetes uitgedeeld. De meeste bekeuringen waren voor overtreden van de avondklok, namelijk 64 procent. Andere boetes waren onder meer voor het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer en in publieke ruimtes of voor verboden groepsvorming.

Ook zijn er ruim veertigduizend waarschuwingen gegeven door de politie in de periode tussen begin maart 2020 en 1 april dit jaar. Uit de cijfers van de politie komt naar voren dat de meeste bekeuringen en waarschuwingen afgelopen jaar in de grote steden zijn uitgedeeld. “Dit ligt voor de hand, in grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat”, aldus de politie.

In Amsterdam gaat het om ruim tienduizend boetes, Rotterdam zit daar iets onder, met 9180. In de gemeente Delfzijl is in een jaar tijd maar één boete uitgedeeld, zo staat in de politiecijfers.

Meierijstad

In onze gemeente zijn in ruim een jaar tijd 387 boetes uitgeschreven en is er 104 keer een waarschuwing gegeven.

Reacties