Publiek weet de weg naar het terras weer te vinden

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Na ruim 6 maanden kan er vanaf vandaag, woensdag 28 april, weer een biertje worden gedronken op het terras. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zijn er per buitenterras maximaal vijftig gasten welkom. Ook in Meierijstad wist het publiek de weg naar het terras weer te vinden.

De afgelopen maanden waren zwaar voor veel horeca ondernemers. De steun vanuit de overheid vergoedde deels de kosten, maar de meesten van hen hebben een heftig jaar achter de rug. Via diverse constructies trachtte men tijdens de lockdown het hoofd boven water te houden. Eten en drinken kon bij velen  de afgelopen maanden worden afgehaald, maar wel binnen de perken van de avondklok.

Een eerste stap richting een volledige openstelling van de horeca is nu gezet met het toelaten van gasten op het terras.

Volgens het openingsplan van de Rijksoverheid mag de horeca op 26 mei weer open voor mensen die uit eten willen. Of dat op dat moment verantwoord is, beslist het kabinet naar verwachting op 3 mei.

Reacties