Sport Awards Meierijstad dit jaar in ander jasje

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De Sportraad Meierijstad en de gemeente steken, vanwege de coronamaatregelen, de Sport Awards dit jaar in een ander jasje. In plaats van een sportfeest op locatie, rijden wethouder Sport en Bewegen, Coby van der Pas en voorzitter van de sportraad, Rolf de Jong door Meierijstad. Zij bezoeken zowel de kampioenen als de Award winnende sportvrijwilligers thuis om hen in het zonnetje te zetten! Dit gebeurt tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september.

Naast het huldigen van de kampioenen, wordt er ook een Sport Award uitgereikt aan de Sportvrijwilliger van 2020. Eén voor de jeugd en één voor volwassenen. De gemeente en de Sportraad Meierijstad hebben veel waardering voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de sportverenigingen. De coronatijd vroeg enorm veel creativiteit en vindingrijkheid van de vrijwilligers om de sportverenigingen draaiende te houden.

Wethouder Coby van der Pas: “We zijn enorm trots op de kracht van onze verenigingen. De afgelopen maanden werkten besturen en vrijwilligers keihard om sporten en bewegen mogelijk te blijven maken in deze lastige coronatijd. Er zijn daarbij talloze creatieve oplossingen en initiatieven bedacht, niet alleen voor de eigen club maar ook voor andere verenigingen. Vele vrijwilligers hebben zich hiervoor extra ingezet! Een sportieve topprestatie!

Aanmelden Kampioenen en Sportvrijwilligers

Tot en met woensdag 30 juni kan iedereen in Meierijstad de kampioenen van 2020 aanmelden. Ook Sportvrijwilligers kunnen aangemeld worden. Bijvoorbeeld die vrijwilliger die onmisbaar is voor de vereniging of die het bijvoorbeeld mogelijk heeft gemaakt om de vereniging tijdens de corona tijd draaiende te houden.

Via www.sportawardsmeierijstad.nl kunnen kampioenen worden aangemeld en vrijwilligers worden genomineerd. Op donderdag 1 juli worden alle genomineerde vrijwilligers bekend gemaakt en kan iedereen in Meierijstad stemmen op zijn of haar favoriet. Dat kan tot en met zondag 5 september.

Door de coronamaatregelen is er in het afgelopen jaar vrijwel geen competitie gespeeld en zijn er geen toernooien gehouden. De organisatie heeft er daarom voor gekozen om de nominatie voor de categorieën Sporter/Sportploeg/Sporter met beperking/Sporttalent – van het jaar achterwege te laten voor het jaar 2020.

Save the date

Tijdens de Nationale Sportweek 2021 maken de buurtsportcoaches er ook in Meierijstad een sportieve week van! Er wordt bijvoorbeeld een sportstimuleringdag voor de jeugd georganiseerd. Kinderen kunnen die dag deelnemen aan clinics, workshops en er worden demonstraties gegeven. Ook verenigingen hebben op deze dag de mogelijkheid om hun eigen sport te presenteren. De definitieve datum hiervoor volgt nog.

Winnaars Sportawards

Reacties