1e paal voor nieuw Sligro Food Group Vers Distributiecentrum

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Onder grote belangstelling van zakelijke relaties en personeel heeft burgemeester Kees van Rooij, samen met CEO Koen Slippens van Sligro, de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw distributiecentrum voor versproducten van Sligro op industrieterrein Doornhoek in Veghel.

Het nieuwe distributiecentrum met een oppervlakte van 12.000 m2 komt naast het huidige DC (52.000 m2) wat in 2002 het eerste bedrijfspand was wat op dit industrieterrein gebouwd werd.

Het nieuwe pand, wat eind 2021 klaar moet zijn, zal gaan dienen als opslag en distributie van non food, wijnen en diepvriesproducten. Tevens wordt dit de loslocatie van de zeecontainers die van over de hele wereld via ‘Inland Terminal Veghel’ per schip aangevoerd worden. Van hieruit zullen dagelijks alle Sligro vestigingen in Nederland.

Er is voor Veghel gekozen omdat hier uitbreiding mogelijk was op eigen terrein. En Veghel is de ’thuisbasis’ van Sligro met ook DC’s voor overige food (De Dubbelen), Retouren- en Sorteercentrum (De Dubbelen), productiebedrijf SmitVis (De Amert), Sligro Zelfbedieningsgroothandel, ZiN Inspiratielab en het hoofdkantoor (Corridor). Daarnaast is Veghel centraal gelegen voor alle Sligro Food Group activiteiten in de Benelux met een goede verbinding naar de snelweg A50 en aanlevering van producten over het water ’tot aan de deur’.

In het nieuwe pand is straks ruimte voor een koelgedeelte (580 m2 met een temperatuur van +6 graden) een vriesgedeelte (2.832 m2 met een temperatuur van -21 graden) en een geconditioneerde (koel/vries) expeditie (1.650 m2).

De oplevering staat gepland voor december 2021. In februari 2022 zal het complex in gebruik worden genomen.

Investeren ten tijde van COVID-19

COVID-19 treft de horeca, catering en evenementenbranche ongekend hard. En daarmee ook Sligro Food Group, in Nederland met afstand de marktleider voor die marktsegmenten. Toch hebben zij als het ware ‘door corona heen’ gekeken en nú geïnvesteerd in het vergroten en vergroenen van de capaciteit en de verdere optimalisatie van hun logistieke netwerk. Dit nieuwe Vers DC in Veghel is daar een mooi voorbeeld van, maar ook in andere steden is geïnvesteerd in nieuwe of vernieuwde distributiecentra voor bezorging naar klanten. Bijvoorbeeld in Maastricht, Breda en Vianen. Daarmee is ook de integratie met Heineken versneld afgerond en is het innovatieve online platform voor B2B (inspireren, bestellen, bezorgen) volledig operationeel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen