Nieuw theaterprogramma De Blauwe Kei ‘Mooier Dan Ooit!’

v.l.n.r. Maaike de Ruijter, Harry Vermeulen en Elke Swinkels
v.l.n.r. Maaike de Ruijter, Harry Vermeulen en Elke Swinkels
Foto: meierijstad.nieuws.nl

Tijdens de voorbereidingen van de perspresentatie, tijdens het uitlichten van het podium, zei directeur van het Veghelse theater, Harry Vermeulen, tegen de technicus “Jesus wat hebben we dat gemist, theaterlicht”. Zij keken elkaar aan en zeiden tegen elkaar “Ja, dit voelt weer als theater”. Dat waren de eerste woorden tijdens de presentatie voor het nieuwe theaterseizoen, afgelopen vrijdag. Een mooi en bijna emotioneel moment.

Het team van theater De Blauwe Kei heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Heel veel werk is verzet in de techniek, het oplossen van de kinderziektes van de verhuizing, de marketing, de website is ‘op de schop gegooid en het programma honderd keer omgegooid. Zaken die veel tijd gekost hebben maar daarnaast leverde dat ook juist veel energie op. “Eindelijk, we mogen weer!”, hoorde je de medewerkers zeggen. Ondertussen heeft men ook contact gehouden met het publiek. “Ongelofelijk belangrijk”, aldus Vermeulen. “Wij hebben hele trouwe theaterbezoekers. Bezoekers die ons via berichtjes de afgelopen periode gesteund hebben, dat is echt fantastisch. Deze periode zijn we met z’n allen heel goed doorgekomen door vooral actief te blijven en vooruit te kijken”.

Ja, dit is voor ons bijna een historisch moment. Over een paar jaar kijk je dus terug, weet je nog, 11 juni 2021, daar begon onze nieuwe jeugd

Het theater kan niet wachten om weer van start te gaan en artiesten en publiek te ontvangen. “Wij zitten als theater op een bijzonder mooie plek op de Noordkade. Dat weten we allemaal maar het betekent ook iets. Het betekent als wij programmeren, dan kijken wij naar onze Noordkade, wij kijken naar welke voorstellingen passen bij welke bijzondere locaties en maken dat één en één dan drie is.”

De programmering voor het seizoen 2021-2022 is bekend. Vanaf vandaag staat het programma online op www.blauwekei.nl. Gloednieuw, met mooie, grappige, ontroerende, bijzondere, leuke, indringende, feestelijke, maatschappelijke en soms confronterende voorstellingen.

Opening

Het seizoen wordt op 11 september geopend met Off The Wall, een flitsende Michael Jackson tribute. Qua muziek niet het enige tribute optreden. Wat te denken van tributes van The Bee Gees, Robbie Williams, Bob Marley, John Lennon en Creedance Clearwater Revival. Muziek uit het verleden maar het theater presenteert ook muziek uit het heden met mooie concerten van Van Velzen, Gerard van Maasakkers, Nick & Simon, Karin Bloemen en ‘Beste Zangers’ Stef Bos en Henk Poort.

Naast voorstellingen in de theaterzaal zullen er ook mooie optredens plaatsvinden in de Koekbouw. “Op die locatie gaan wij twee ligconcerten doen en zal daar ook een dansvoorstelling te zien zijn.” Comedy cafés en muziekvoorstellingen in clubsetting in de Podiumzaal, zondagochtendconcerten in De Malerij en een foodvoorstelling in de Apotheek. Ook worden er een aantal voorstellingen toneel-op-toneel gespeeld; zowel de artiest als het publiek bevindt zich dan op het podium in de Grote Zaal.

Cabaret

Wat zeker niet mag ontbreken in de programmering van De Blauwe Kei is een ruime keuze aan cabaretvoorstellingen. Daniël Arens, Plien & Bianca, Marc-Marie Huijbregts, Rob Schepers, Pieter Derks en Richard Groenendijk zullen ook dit seizoen weer op het podium staan van het Veghelse theater. Maar de aftrap van het cabaretseizoen is voor, hoe kan het ook ander, niemand minder dan onze eigen Christel de Laat. De première van haar voorstelling ‘Hoe Dan? is in uw theater aan de Noordkade. Harry Vermeulen heeft nog één verrassing in de categorie cabaret maar wie dat is, mocht hij nog niet vertellen.

Christel de Laat – Hoe Dan?

Dansvoorstellingen

Voor de liefhebbers van dans zijn er weer prachtige voorstellingen te zien. Van het klassieke ballet De Notenkraker tot de energieke voorstelling Stuk (in de Koekbouw) van de ruige mannen van dansgroep 155. Er komt zelfs een dansopera. Deze, Metamorphosis, is extra bijzonder, omdat de zaal onderdeel uitmaakt van het decor. Het publiek bekijkt de voorstelling vanaf het podium.

De Notenkraker

Toneel

Uniek dit jaar is een toneelmarathon van Nasrdin Dchar. Hij speelt zijn drie bejubelde voorstellingen op één avond, met tussendoor pauze en een hapje eten. En wat dacht u van enkele kopstukken waaronder Bonita Avenue en De Verleiders. Niet te missen; de voorstelling Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen, van de Veghelse Madeleine Matzer, over dementie.

Madeleine Matzer – Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen

Jeugd- en kindervoorstellingen

Jonger publiek weet het theater aan de Noordkade steeds meer te vinden. Voor hen staan de shows van RUMAG, vlogger Co Trum en Youtubers Joost & Roedi op het programma. De jongste jeugd kan dit seizoen genieten van Hollands Got Talent-finalist 1,2,3,4 Poppetje van Papier, maar ook van andere mooie producties als Belle En Het Beest, Woezel & Pip, Bumba en De Grote Efteling Koekoek Show.

Spectrum Podium Schijndel

Ook het komende seizoen zullen er weer zo’n 15 voorstellingen te zien zijn in Spectrum Podium Schijndel. De Blauwe Kei presenteert daar onder andere de  voorstellingen van Jeroens Clan, Het Muizenhuis en Christel de Laat.

Filmhuis

Het Filmhuis heeft komend seizoen 12 films op het programma staan.

Verkoop

De kaartverkoop voor Vrienden van De Blauwe Kei start vanaf nu. Losse verkoop vanaf donderdag 17 juni – 17.00 uur.

Theater-De-Blauwe-Kei-896x504

Reacties

Cookieinstellingen